Andrev3, Jeżeli Twoja oferta będzie jeszcze aktualna na przełomie lipca i sierpnia to się odezwę
. Mozecie sobie to wyobrazic. Wszedzie, jeden na drugim i trzecim pogania. Stawiaja gdzie moga , pod smietnikiem w poprzek itp. Juz nawet na tylnym blotniku mam slad ciasnoty na parkigu blokowym ( ktos sobie nie poradzil z wyjazdem) uprzedzam , ja nigdy nie zastawiam.Nie mam pretensji do ludzi tylko do administracji. Ale pominmy to.
Oczywiscie przednia szyba cala osr.....
Przydaloby sie coś więcej do kolekcji hehe. A tak wracając do tematu, to ja używam wosku w plynie a mianowicie DC Step 3 i NXT Generation Tech Wax. Co do wosku w sprayu,to nie wypowiem sie bo nieużywam.Ale najlepiej tak jak zapodal loru wejdź na forum meguiar's i poczytaj:]
Muszę przyznać że są rewelacyjne. Zrobiłem nimi poza Octavią (ale ona jest nowa więc nie ma aż takiego efektu) 13-telnie Punto mojej żony i wyszlo .... rewelacyjnie 

dokladnie takiej jak pierwsza od gory na tej stronie (taka zielona) http://ngt.pl/625,szmatki-jan-niezbe...-rossmann.html
Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest mycie auta samemu dobrym szamponem (np. Mequiers) który nie zmyje nałożonego wcześniej wosku 
Ja mam ten reczniczek do polerowania: Ultra Plush Super Terry Towel (bulk) i jest po prostu fantastyczny. Opłaca sie również zamówić taki zestawik aplikatorów: Soft Foam Applicator Pad (2-pack) sa naprawdę nieocenione w nakładaniu wszelkiego rodzaju płynnych srodków (robią to duzo lepiej i wydajniej niz zwykła szmaty).
ops:
Osobiscie preferuje nakladanie wosku w cieniu (i tak zaleca tez producent). Co do sciagania wody z auta to akurat tego problemu nie mialem - jezdze na myjnie, myja mi auto, sciagaja wode itp. itd. potem pod domem juz sobie tylko woskuje i poleruje.
najlepiej chyba cale auto nawoskowac, odczekac chwile (zalezy od temp. na stronie Meguiars jest forum i pisza tam jak rozpoznac, ze wosk juz "zastygl" - po przejechaniu palcem ma nie zostawac smuga... ja tego nie kumam, dlatego jak woskuje to potem czekam 15-20 minut i dopiero poleruje) i polerowac. Wosk nakladasz w miare delikatnie, raczej tez cienka warstwe (mozna ewentualnie 2x) tak zeby na lakierze zrobila sie taka mgielka, na czarnym to dobrze widac, na Twoim srebrnym nie wiem.
)
Komentarz